Jak pomagamy?

Fundacja THORAX

Fundacja rozwoju profilaktyki,
diagnostyki i leczenia chorób klatki piersiowej

Możesz wpłacać regularnie

Nie moglibyśmy działać, bez pomocy naszych Darczyńców. regularne wpłaty na rzecz Fundacji THORAX pozwalają nam funkcjonować i skutecznie prowadzić działania statutowe.
Twoja regularna darowizna jest dla nas bardzo ważna. Otrzymując stałe wsparcie, możemy zaplanować nasze działania, bo wiemy, że będziemy mieć środki finansowe na ich realizację. Mamy również mnóstwo pomysłów na wdrożenie nowych projektów! Potrzebujemy pomocy i solidarności Darczyńców, by móc zacząć je realizować!
Sam zdecyduj jaką kwotę możesz przeznaczyć na pomoc Fundacji THORAX. Regularna darowizna nie musi być wysoka. Jesteśmy wdzięczni za każde wsparcie. Wystarczy, że zdecydujesz się przekazywać nam 10 zł miesięcznie, a dzięki Twoim darowiznom będziemy mogli nadal efektywnie realizować nasze projekty pomocowe, edukacyjne, naukowe i pozostałe cele statutowe
Każdy stały Darczyńca (jeśli wyrazi na to zgodę) otrzymuje regularnie raport z przeprowadzonych przez nas działaniach. W ten sposób będziesz dokładnie wiedział na co wydajemy przekazane przez Ciebie pieniądze i czy robimy to w sposób, który Ci odpowiada. Jeśli działania nie będą spełniać Twoich oczekiwań, w każdej chwili można łatwo odwołać swoje wsparcie. Jeżeli masz pomysł w jaki sposób moglibyśmy rozszerzyć nasze wsparcie, napisz do nas na biuro@fundacjathorax.pl i zaproponuj zmianę.
Jak zostać stałym darczyńcą?
Ustaw w swoim banku zlecenie stałe
Dzięki ustawieniu zlecenia stałego bank będzie w Twoim imieniu każdego miesiąca
wykonywał przelew w ustalonej przez Ciebie kwocie.

Możesz dokonać wpłaty teraz

Każda Twoja wpłata to dla nas ogromne wsparcie, które pozwala nam lepiej realizować naszą misję i rozwijać nasze działania.
Fundacja Rozwoju Profilaktyki Diagnostyki i Leczenia Chorób Klatki Piersiowej Thorax
Białostocki Park Naukowo-Technologiczny
Żurawia 71, 15-540 Białystok
Bank PKO Bank Polski S.A. Oddział 2 w Białymstoku
ul.Bolesława Chrobrego 2, 15-057 Białystok
Nr konta: 10 1020 1332 00001102 1045 6178
Opis/tytuł przelewu: Wpłata na cele statutowe
Dane do przelewu dowolnej kwoty z zagranicy:
Białostocki Park Naukowo-Technologiczny
Żurawia 71, 15-540 Białystok
IBAN: PL 10 1020 1332 00001102 1045 6178
Kod BIC (SWIFT): BPKOPLPW
Nazwa banku: PKO Banku Polskiego SA
Adres banku: ul.Bolesława Chrobrego 2, 15-057 Białystok
Kraj banku odbiorcy: Polska
Skorzystaj z ulgi podatkowej
Pamiętaj, że dokonanie wpłaty na rzecz Fundacji THORAX pozwala na skorzystanie z „ulgi za darowizny” przy rozliczaniu PIT. Wystarczy, że do formularza PIT-37, PIT-36 lub PIT-28 dodasz załącznik PIT/O i wypełnisz odpowiednie rubryki. Przekazana kwota darowizny obniży Twój dochód, a tym samym zmniejszy podatek. Zachęcamy do skorzystania z naszego programu do rozliczania PIT, który pomoże Ci prawidłowo wypełnić zeznanie:
Uwaga: Ulga za darowizny nie jest tym samym, co 1% podatku na OPP. Możesz jednocześnie skorzystać z ulgi za darowizny oraz przekazać Fundacji Thorax 1% podatku.

Podziel się pasją

Więcej informacji już wkrótce.

Mam konto na Facebooku

Jeśli posiadasz konto na Facebooku możesz w bardzo prosty sposób wspierać Fundację Thorax. Wystarczy, że polubisz nasz fanpage i zaprosisz do polubienia swoich znajomych. Zachęcamy też do lajkowania i udostępniania naszych postów.
Twoje wsparcie na Facebooku pozwoli nam poszerzać grono fanów Fundacji Thorax i docierać z informacją o naszych działaniach do większej liczby osób.

Chcę sporządzić testament

Pamiętaj iż masz możliwości uwzględnienia w testamencie także organizacji pozarządowych. Czyniąc taki zapis, pozostawiasz po sobie trwały ślad i w konkretny sposób wpływasz na polepszenie jakości życia pacjentów onkologicznych.
Dziękujemy za każdy odruch serca, bez względu na to, czy będzie to część Twojego majątku, określona kwota, nieruchomość, czy też wartościowy przedmiot. Pragniemy Cię ponadto zapewnić, że Twój dar zostanie wykorzystany zgodnie z Twoją wolą. Zachęcamy Cię zatem, abyś skontaktował się z nami i porozmawiał o swoich planach sukcesyjnych.
Praktyka uwzględniania w testamencie organizacji pozarządowej lub instytucji kultury jest od lat stosowana za granicą. Również w Polsce coraz częściej zdarza się, że do grona spadkobierców, poza rodziną i przyjaciółmi, włącza się wybraną fundację lub stowarzyszenie. Czynność ta jest bardzo prosta – przygotowanie a następnie napisanie testamentu u notariusza zajmuje niewiele czasu. Nie jest również drogie – kosztuje od 50 zł do 200 zł.
Przeczytaj poradnik, jak krok po kroku uwzględnić organizację w testamencie: Pobierz( bedzie pdf). Dowiedz się więcej na stronie www.napisztestament.org.pl.

Prowadzę bloga

Jeśli prowadzisz bloga lub masz swoją stronę internetową możesz pomóc Fundacji Thorax rozpowszechniając informację o naszych działaniach wśród swoich czytelników. Zależy nam, aby dotrzeć z informacją o funkcjonowaniu naszej fundacji do jak największego grona, dlatego będziemy wdzięczni jeśli wstawisz na swoją stronę Ikonkę czy link do naszej strony.
Zachęcamy też do opublikowania na swoim blogu posta informującego o działaniach Thorax i zachęcającego do wsparcia Fundacji.

Chcę przekazać przedmiot / usługę

Możesz podarować nam dowolny przedmiot np. z dziedziny sztuki, wyposażenia domu, elektroniki czy sportu lub zaoferować usługę czy swój talent. Podziel się z innymi i wystaw swój dar na naszej aukcji charytatywnej.
Fundacja Thorax posiada konto w serwisie Charytatywni Allegro i umożliwia prowadzenie aukcji na rzecz działań Fundacji lub konkretnego projektu czy podopiecznego.
To bardzo proste i uszczęśliwiające.
Zawsze masz coś czego pragną inni- zastanów się co i za ile chcesz wystawić do licytacji!
Wylicytowana kwota wesprze nasze działania pomocowe pacjentom lub edukacyjne i naukowe w ramach prowadzonych projektów.Charytatywne aukcje to świetny sposób na pomoc potrzebującym. Umożliwiają sprzedaż lub zakup interesującego przedmiotu czy usługi, jednocześnie przekazując środki finansowe na wybrane cele.
Dla firm, udział w aukcjach charytatywnych, na których mogą wystawić swoje usługi, stanowi ciekawą formę promocji i pozwala zaprezentować się klientom jako podmiot wrażliwy na potrzeby innych.
Zobacz nasze aktualne aukcje.

Planuję ślub, jubileusz itp.

Więcej informacji już wkrótce.